Ambasciata d'Italia - Pristina

Lajme dhe Komunikata Shtypi

DEKLARATË E KRYESUESVE TË MISIONIT TË BE-SË NË KOSOVË PËR ZGJEDHJET E PARAKOHSHME PARLAMENTARE TË 6 TETORIT 201924/09/2019

Pas ftesës së Presidentit Hashim Thaçi, një Mision i BE-së për Vëzhgimin e Zgjedhjeve (EOM) erdhi për t’i vëzhguar zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit 2019. Zgjedhjet janë një prej komponentëve themelorë të demokracisë. Ato janë një mundësi pë...

Lexo të plotë
CAKTIMI I TEMRINIT PËR VIZË23/09/2019

Ambasada e Italisë në Prishtinë rithekson se, të gjithë aplikantët për vizë mund ta caktojnë terminin mënyrë të drejtpërdrejtë dhe falas, përmes kësaj adrese. Shërbimi është tërësisht falas dhe i shfrytëzueshëm drejtpërdrejtë nga secili qyt...

Lexo të plotë
Njoftim për Fast- It10/09/2019

Njoftojmë bashkatdhetarët se, që nga data 1 shtator 2019 të gjitha kërkesat për regjistrim në AIRE (Regjistri i italianeve jashtë Vendit) dhe ndryshim të adresës brenda të njëjtit vend të regjistrimit konsullor do të mund të dërgohen vetëm përmes portalit FAST IT, në linku...

Lexo të plotë
PËRZGJEDHJA E NJË ASISTENT ANALIASTI TË TREGUT PRANË PIKËS SË KORRESPONDENCËS SË AGJENCISË ICE NË PRISHTINË09/09/2019

PËRZGJEDHJA E NJË ASISTENT ANALIASTI TË TREGUT PRANË PIKËS SË KORRESPONDENCËS SË AGJENCISË ICE NË PRISHTINË Zyra ICE në Tiranë, nga e cila varet Pika e Korrespondencës për Kosovën, ka hapur një procedurë të përzgjedhjes për rekrutimin e një figure me...

Lexo të plotë
DICHIARAZIONE DEGLI AMBASCIATORI DI FRANCIA, GERMANIA, ITALIA, REGNO UNITO E STATI UNITI, 30 AGOSTO 201930/08/2019

STATEMENT BY THE AMBASSADORS OF FRANCE, GERMANY, ITALY, THE UNITED KINGDOM AND THE UNITED STATES, 30 AUGUST 2019 The upcoming election is a crucial opportunity for the citizens of Kosovo to decide the direction of the country. Kosovo citizens deserve the promise of a peaceful, prosperous future, and the only way to secure this future is through the will of the...

Lexo të plotë
Comunicato borse di studio Accademia d'Arti e mestieri16/08/2019

Il Ministero degli Affari Esteri, in collaborazione con l’Accademia d’Arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala, ha istituito due tipologie di borse di studio per studenti interessati a studiare in Italia nel settore dello spettacolo dal vivo. La prima offerta riguarda 11 borse di studio, di 9 mesi ciascuna, destinate a giovani cantanti lirici s...

Lexo të plotë