Ambasciata d'Italia - Pristina

Lajme dhe Komunikata Shtypi

RIHYRJA NË ITALI ME LEJE QËNDRIMI TË SKADUARA MES 31 JANARIT DHE 31 KORRIKUT 2020
RIHYRJA NË ITALI ME LEJE QËNDRIMI TË SKADUARA MES 31 JANARIT DHE 31 KORRIKUT 202003/07/2020

RIHYRJA NË ITALI ME LEJE QËNDRIMI TË SKADUARA MES 31 JANARIT DHE 31 KORRIKUT 2020 Nga 1 korriku 2020, shtetasit jo komunitarë të cilët kanë leje qëndrimi italiane që iu ka skaduar mes 31 janarit dhe 31 korrikut 2020 mund të kthehen në Itali në mënyrat e ...

Lexo të plotë
Rifillimi i shërbimit të vizave për disa kategori
Rifillimi i shërbimit të vizave për disa kategori19/06/2020

Duke filluar nga 22.06.2020 do të mund të aplikohet në Ambasadën e Italisë në Prishtinë për kategoritë e mëposhtme të vizave: - për punë (JO për biznes); - për motive familjare; - operatorët e studiuesit shëndetësorë dhe pro...

Lexo të plotë
KOMITETI KËSHILLUES I OPERAORËVE EKONOMIKË NË KOSOVË
KOMITETI KËSHILLUES I OPERAORËVE EKONOMIKË NË KOSOVË05/06/2020

Pas takimit të parë të kryesuar nga Ambasadori Nicola Orlando më 25 maj 2020, Ambasada e Italisë dhe Zyra e ICE-së në Tiranë kanë filluar veprimtarinë e Komitetit Këshillues të operatorëve ekonomikë italianë në Kosovë. Qëllimi ë...

Lexo të plotë
Mesazhi i Ambasadorit të Italisë në Kosovë Nicola Orlando me rastin e Ditës së Republikës
Mesazhi i Ambasadorit të Italisë në Kosovë Nicola Orlando me rastin e Ditës së Republikës02/06/2020

Më 2 qershor, italianët në të gjithë botën mblidhen rreth Flamurit trengjyrësh “Tricolore” për të festuar Republikën tonë. Në shenjë respekti për viktimat e pandemisë, festimet e këtij momenti kaq të rëndësishëm p&eu...

Lexo të plotë
Deklaratë e Shefes së Zyrës së BE-së/PPBE dhe shefave të misioneve të BE-së në Kosovë
Deklaratë e Shefes së Zyrës së BE-së/PPBE dhe shefave të misioneve të BE-së në Kosovë29/05/2020

Deklaratë e Shefes së Zyrës së BE-së/PPBE dhe shefave të misioneve të BE-së në Kosovë Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, si parim kyç i sundimit të ligjit, ne ftojmë të gjithë aktorët politikë të Kosovës që t...

Lexo të plotë
Konkurs i artit bashkëkohor Hapësira e jetuar - Ndryshime të perspektivës për dekaden e ardhshme
Konkurs i artit bashkëkohor "Hapësira e jetuar - Ndryshime të perspektivës për dekaden e ardhshme"11/05/2020

Instititi Italian i Kulturës në Tiranë ka publikuar konkursin e artit bashkëkohor "Hapësira e jetuar - Ndryshime të perspektivës për dekaden e ardhshme". U drejtohet artistëve të çdo kombësie, pa kufij përdorimi të mjeteve shprehëse, me ...

Lexo të plotë