Ambasciata d'Italia - Pristina

L’Italia per la tutela e la valorizzazione della Via Dinarica Un progetto AICS per il turismo sostenibile in Kosovo. Forum informativo il 3 agosto

Lajme dhe Komunikata për shtyp

Emergjenca COVID-19 (Coronavirus): udhëzime nga autoritetet kosovare dhe italiane
Emergjenca COVID-19 (Coronavirus): udhëzime nga autoritetet kosovare dhe italiane30/07/2021

Që nga janari i vitit 2020, vazhdon në të gjithë botën gjendja emergjente shëndetësore e shkaktuar nga COVID-19. Të gjithë ata që duan të udhëtojnë jashtë vendit, pavarësisht nga destinacioni dhe arsyet e udhëtimit, duhet të konsiderojnë se &ccedi...

Lexo të plotë
Kosovo: l’Italia per la tutela e la valorizzazione della Via Dinarica attraverso un progetto AICS
Kosovo: l’Italia per la tutela e la valorizzazione della Via Dinarica attraverso un progetto AICS28/07/2021

L’Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo – Sede di Tirana, compentente per il Kosovo, organizza una sessione informativa per l’affidamento dell’Iniziativa “NaturKosovo: il capitale naturale e culturale in Kosovo e lo sviluppo turistico sostenibile della Via Dinarica” &ndas...

Lexo të plotë
“Italy - Land of Wonders”: un videogioco per scoprire l'Italia ad ogni età
“Italy - Land of Wonders”: un videogioco per scoprire l'Italia ad ogni età27/07/2021

Dal 19 luglio 2021 è scaricabile su smartphone da App Store (dispositivi iOS) e Google Play Store (dispositivi Android), in modalità Free to Play, il videogioco “Italy - Land of Wonders”, il primo videogioco realizzato per il Ministero degli Affari Esteri dallo sviluppatore italiano Forge Repl...

Lexo të plotë
"Mësimet sciasciane në botë": ngjarje në MPJBN dhe direkt në web për njëqind vjetorin e shkrimtarit italian Sciascia21/07/2021

Më 23 korrik, nga ora 12.00 deri rreth orës 13.00 (me kohën italiane), do të bëhet prezantimi i ngjarjes"Mësime Sciasciane në Botë", organizuar nga Komiteti Kombëtar për Njëqindvjetorin e Sciascia nën patronazhin e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkomb&...

Lexo të plotë
Misioni në Kosovë: ndërrimi i udhëheqjes së Komandës Rajonale Perëndim në prani të NS Mulè
Misioni në Kosovë: ndërrimi i udhëheqjes së Komandës Rajonale Perëndim në prani të NS Mulè15/07/2021

Pas 6 muajsh në detyrë, koloneli Francesco Maioriello (Regjimenti i Parë i Artilerisë Malore të Taurinense) i dorëzoi drejtimin e Komandës Rajonale Perëndim (RC-W) në Pejë Kolonelit, Andrea Bertazzo (Regjimenti i 185-të i Parashutistëve Artilerisë Rrufesë)...

Lexo të plotë
Dokumentarë bashkëkohorë italianë 101: në Kino Armata në Prishtinë shfaqen 4 filma
"Dokumentarë bashkëkohorë italianë 101": në Kino Armata në Prishtinë shfaqen 4 filma08/07/2021

Në kuadër të serisë programore "Dokumentarë Bashkëkohorë Italianë 101", Ambasada e Italisë në Prishtinë në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës në Tiranë promovon katër dokumentarë italianë në Kino Armata në Prishtin&eu...

Lexo të plotë
Bursa studimi nga MPJBN për Vitin Akademik 2021-2022: aplikimi deri më 20 korrik
Bursa studimi nga MPJBN për Vitin Akademik 2021-2022: aplikimi deri më 20 korrik01/07/2021

Ministria e Punëve të Jashtme dhe e Bashkëpunimit Ndërkombëtar (MPJBN) ofron bursa studimi për studentët e huaj për Vitin Akademik 2021-2022, me synim mbështetjen e bashkëpunimit kulturor, shkencor dhe teknologjik, përçimin e sistemit ekonomik të Italis&eum...

Lexo të plotë
Konfirmimi i shitjes së veturës
Konfirmimi i shitjes së veturës29/06/2021

Më 28.06.2021 ka përfunduar tenderi për shitjen e veturës Mitsubishi Pajero Wagon GLX3200 në pronësi të kësaj Ambasade. Lidhur me këtë kemi marrë n. 2 zarfe me ofertat përkatëse. Komisioni, nga përmbajta e zarfeve ka bërë shitjen e veturës në shumën prej 1,950,00 Euro, sipas ofertës së paraqitur.

Lexo të plotë
Njoftim i ri për shërbimin e vizave
Njoftim i ri për shërbimin e vizave03/06/2021

Duke filluar nga data 01.05.2021 do të jetë e mundur të aplikohet për vizë hyrëse në Itali për kategoritë si në vijim: -familjarë, me vendbanim të regjistruar në Itali para 16 korrikut 2020, të shtetasve të BE-së ose shteteve anëtare t&...

Lexo të plotë
Njoftim për shitje të veturës
Njoftim për shitje të veturës26/05/2021

Ambasada e Italisë në Prishtinë shet veturën e zyrtare Mitsubishi Pajero GLX3200. Viti i prodhimit 2004, ngjyrë hiri metalike, karroceria e blinduar, motor Turbo dizel, 3200 cm3, kilometrazhi: 129.127. Çmimi bazë është 1,750.00 Euro (njëmijeshtatëqindepesëmb...

Lexo të plotë
Vaccinazione residenti AIRE temporaneamente in Italia
Vaccinazione residenti AIRE temporaneamente in Italia19/05/2021

In data 24 aprile il Commissario Straordinario per l'emergenza Covid-19, Generale Figliuolo, ha firmato l'Ordinanza n.7/2021, che ammette alla somministrazione del vaccino anti SARS-CoV-2 anche i cittadini italiani iscritti all'AIRE presenti temporaneamente sul territorio nazionale. Il 17 maggio sono state adottate le modalita'...

Lexo të plotë
Di Maio: Un errore storico lasciare fuori dalla Ue i Balcani occidentali / Gabim historik lënja e Ballkanit Perëndimor jashtë BE-së / Leaving the Western Balkans out of the EU an historic mistake
Di Maio: Un errore storico lasciare fuori dalla Ue i Balcani occidentali / Gabim historik lënja e Ballkanit Perëndimor jashtë BE-së / Leaving the Western Balkans out of the EU an historic mistake19/05/2021

Për shqip, shko më poshtë:   Di Maio: «Un errore storico lasciare fuori dalla Ue i Balcani occidentali» Intervista del Ministro degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale, on. Luigi Di Maio, al quotidiano Il Piccolo Originale in italiano disponibile qui.   Traduzio...

Lexo të plotë