Kjo faqe web përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Me vazhdimin e navigation pranon përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Koncert për 150° vjetorin e vdekjes së Gioacchino Rossini-t, 04 qërshor

Data:

04/06/2018


Koncert për 150° vjetorin e vdekjes së Gioacchino Rossini-t, 04 qërshor

Me rastin e kremtimeve për 150 vjetorin e vdekjes së Gioacchino Rossini-t dhe të Vitit Rossinian, Ambasada e Italisë në Prishtinë, në bashkëpunim më Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Filharmoninë e Kosovës organizon koncertin Rossinian, më 04 qershor, në orën 19:00, në Amfiteatrin e Ri të Universitetit të Prishtinës.

Kuinteti i Orkestrës Simfonike G. Rossini, i shoqëruar nga Solistët e Akademisë Rossiniane "Alberto Zedda" të Rossini Opera Festival do të interpretojnë pjesë nga tre prej Veprave më të njohura të kompozitorit nga Pesaro, muzika e të cilit vazhdon të luhet në teatrot kryesore të botës, ndoshta për shkak të kthesave të shumta që e mbajnë lartë vëmendjen e spektatorit.

Muzikantët do të interpretojnë fragmente nga Berberi i Seviljes, Hirushja dhe Italianja në Algjeri.

Solisti dell’Accademia Rossiniana “Alberto Zedda” del Rossini Opera Festival:

Raffaella Lupinacci  mezzosoprano

Pietro Adaini  tenore

Kuinteti i Orkestrës Simfonike G. Rossini:

Elena Giri  flauto

Francesco Pellegrini  violino I

Paride Battistoni  violino II

Noris Borgogelli viola

Luca Bacelli  violoncello

Programma

Gioachino Rossini

Il barbiere di Siviglia

Sinfonia

Cavatina Conte d’Almaviva “Ecco ridente in cielo”

Pietro Adaini

Cavatina Rosina “Una voce poco fa”

Raffaella Lupinacci

La Cenerentola

Duetto Cenerentola, Don Ramiro “Tutto è deserto… Un soave non so che”

Raffaella Lupinacci, Pietro Adaini

Aria Don Ramiro “Sì, ritrovarla io giuro”

Pietro Adaini

L’italiana in Algeri

Sinfonia

Recitativo e Rondò Isabella “Amici, in ogni evento…Pensa alla patria”

Raffaella Lupinacci

Cavatina Lindoro “Languir per una bella”

Pietro Adaini

La Cenerentola

Rondò Cenerentola “Nacqui all’affanno, e al pianto”

Raffaella Lupinacci


246