Kjo faqe web përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Me vazhdimin e navigation pranon përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Java e gjuhës italiane në botë - edicioni XVIII - Ekspozita fotografike "Dhjetë fjalë"

Data:

08/11/2018


Java e gjuhës italiane në botë - edicioni XVIII - Ekspozita fotografike

Edicioni i XVIII i Javës së gjuhës italiane në botë është çelur në Prishtinë me hapjen e ekspozitës fotografike "Dhjetë fjalë - Dizajni i fjalës. Fjala e dizajnit". Ekspozita u organizua nga Ambasada e Italisë në Prishtina në bashkëpunim me Institutin italian të Kulturës në Tiranë dhe Bibliotekës Kombëtare të Kosovës. Ekspozita e organizuar bashkërisht nga Italinism dhe ADI (Shoqata për Dizajnin industrial) dhe kuruar nga Renato Fontana përbëhet nga 30 vepra të fituesve të konkursit kushtuar dizajnerve të rinj italianë dhe promovimit të kreativitetit italian Ekspozita do të jetë e hapur deri më 18 nëntor 2018.

Në përurimin e ekspozitës - të hapur nga Ambasadori i Italisë në Prishtinë, Piero Cristoforo Sardi, dhe Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj – morën pjesë përfaqësues të Qeverisë dhe Kuvendit të Republikës së Kosovës, anëtarëve të trupit diplomatik të akredituar në Prishtinë dhe një përfaqësim të madh të botës artistike, akademike dhe kulturore në Kosovë.


261