Kjo faqe web përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Me vazhdimin e navigation pranon përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Bursa studimi të ofruara nga Ministria e Jashtme Italiane për vitin akademik 2022-2023. Aplikimet deri më 13 qershor 2022

Data:

24/06/2022


Bursa studimi të ofruara nga Ministria e Jashtme Italiane për vitin akademik 2022-2023. Aplikimet deri më 13 qershor 2022

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar ofron bursa studimi për studentët të huaj dhe shtetasit italianë me banim jashtë vendit (IRE) për Vitin Akademik 2022-2023, me qëllim nxitjen e bashkëpunimit në fushën kulturore, shkencore dhe teknologjike, projeksioni i sistemit ekonomik të Italisë në botë dhe përhapjen e njohurive të gjuhës dhe kulturës italiane (Ref. Ligji 288/55 dhe ndryshimet dhe modifikimet e mëvonshme).

Bursat ofrohen për të kryer programe studimi, trajnimi dhe/ose hulumtimi në institucione italiane shtetërore ose të njohura ligjërisht. Bursa mbulon vetëm studimet në territorin italian.

Aplikimet online duhet të dorëzohen nga kandidati duke përdorur portalin “Study in Italy” deri në orën 14:00 (me orën italiane) të datës 13 qershor 2022.

(Shpallja italisht - kliko këtu)

(Shpallja anglisht - kliko këtu)

 

Përditësim:

 

(Publikuar, më 15.06.2022 - Përditësuar, më 24.06.2022)

 


Vendi:

Roma

Ballina:

Ministero degli Affari Esteri

Autori:

Claudia Catalano (Università Cattolica di Milano), tirocinante MAECI-MIUR-CRUI

477