Kjo faqe web përdor cookies për të ofruar një përvojë më të mirë. Me vazhdimin e navigation pranon përdorimin e cookies nga ana jonë OK

Kosovë: Deklaratë e Quint-it dhe BE-së për shtyrjen e zgjedhjeve në katër komunat veriore

Data:

10/12/2022


Kosovë: Deklaratë e Quint-it dhe BE-së për shtyrjen e zgjedhjeve në katër komunat veriore

Ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar, Shteteve të Bashkuara dhe Zyra e BE-së/ PSBE-së mirëpresin vendimin e qeverisë së Kosovës dhe liderëve të partive politike për shtyrjen e zgjedhjeve komunale dhe për kryetarë komunash në katër komunat veriore në këtë kohë. Ky vendim konstruktiv çon përpara përpjekjet për të promovuar një situatë më të sigurt në veri, që është kyçe për Dialogun e lehtësuar nga BE-ja, si e vetmja rrugë përpara për të arritur një marrëveshje gjithëpërfshirëse për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.


Vendi:

Pristina

Autori:

Embassies of France, Germany, Italy, UK, USA and the EU Office/ EUSR

515