Ambasciata d'Italia - Pristina

Ministri Tajani: “E ardhmja e Evropës qëndron në Ballkan” Në Trieste konferencë për Italinë, angazhimi në rajon dhe mundësitë për bizneset

Lajme dhe komunikata për media

L'Ambasciatore De Riu alla Conferenza di Trieste: favorire integrazione del Kosovo grazie a cultura e "Made in Italy"24/01/2023

L'Italia punta ad avvicinare il Kosovo alla cultura e all'imprenditoria italiana, nell'ottica della sua integrazione europea. Lo ha detto l'Ambasciatore d'Italia in Kosovo, Antonello De Riu, intervenendo alla conferenza nazionale in corso a Trieste "L'Italia e i Balcani occidentali: crescita e integrazione". L'Italia è il quinto partner commerciale del ...

Lexo të plotë
Ministri Tajani: “E ardhmja e Evropës në Ballkan”. Konferencë me Sistemin Italia në Trieste
Ministri Tajani: “E ardhmja e Evropës në Ballkan”. Konferencë me Sistemin Italia në Trieste23/01/2023

Fati i Evropës muajt e fundit po luhet në mënyrë dramatike rreth Ukrainës. Por e ardhmja e kontinentit tonë është e lidhur edhe me atë që do të ndodhë në Ballkanin Perëndimor. Historia na mëson rëndësinë strategjike që ka ky rajon p&...

Lexo të plotë
UNDP dhe Ambasada e Italisë nënshkruan një marrëveshje për Programin e Aftësive Digjitale
UNDP dhe Ambasada e Italisë nënshkruan një marrëveshje për Programin e Aftësive Digjitale12/01/2023

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë dhe Ambasada e Italisë në Kosovë nënshkruan sot një marrëveshje bashkëpunimi për të mbështetur të rinjtë nga të gjitha komunitetet etnike për të përmirësu...

Lexo të plotë
Malet dhe ndryshimet klimatike: në Pejë hapet ekspozita “Italian Routes”
Malet dhe ndryshimet klimatike: në Pejë hapet ekspozita “Italian Routes”28/12/2022

Arrin në Pejë, Kosovë ekspozita fotografike “Italian Routes. Malet, alpinizmi, ndryshimet klimatike”, konceptuar dhe kuruar nga fotografi i peizazhit Fabiano Ventura dhe promovuar nga Farnesina në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Prishtinë dhe Institutin Italian t...

Lexo të plotë
Konferenca e Ambasadorëve italianë, De Riu: «Në Kosovë ka mundësi investimi për kompanitë tona»21/12/2022

“Italia në Prishtinë mbështet planin e Bashkimit Evropian për të gjetur një zgjidhje që synon normalizimin mes Serbisë dhe Kosovës, por roli ynë është gjithashtu i rëndësishëm në kuadër të misionit të NATO-s që Vendi ynë e ka udhëhequr 13 herë nga 27...

Lexo të plotë
Ministri Tajani në Konferencën e Ambasadorëve italianë: «Ballkani është një mundësi dhe domosdoshmëri për ne»21/12/2022

“Ballkani përfaqëson një mundësi për ne, një domosdoshmëri dhe strategjikisht është thelbësor për një sërë çështjesh si migrimi, por kjo nuk është kryesorja. Ballkani është një hapësirë që kufizohet me Vendin tonë dhe ne kemi lu...

Lexo të plotë
Kosovë, 15 minuta duartrokitje në premierën e “La Traviata”. Ambasadori italian De Riu: «Kultura një mjet paqeje»16/12/2022

Pothuajse 15 minuta duartrokitje pa ndalur përshëndetën premierën e "La Traviata" të Giuseppe Verdit mbrëmjen e djeshme në Prishtinë, dirigjuar nga bullgari Nayden Todorov dhe mbështetur nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar e Italisë dhe Ambasada e Italisë n&eu...

Lexo të plotë
Nisma e Ballkanit Perëndimor në Elettra: Thirrje për shkencëtarët nga Ballkani Perëndimor për kërkimin e rrezatimit sinkrotron14/12/2022

Nga data më 23 nëntor 2022, Qendra kërkimore italiane Elettra Sincrotrone Trieste, vepron si një strukturë ndërkombëtare multidisiplinare për përdoruesit, duke shfaqur një burim drite sinkrotron të gjeneratës së tretë 2.0/2.4 GeV (Elettra), një burim drite lazer me elektronë të lir...

Lexo të plotë
La Traviata dhe ato pyetje dashurie pa kohë. Në Prishtinë opera e përjetshme e Verdit
"La Traviata" dhe ato pyetje dashurie pa kohë. Në Prishtinë opera e përjetshme e Verdit12/12/2022

“Asaj dashurie që është rrahje zemre e gjithë universit, misterioze, mendjemadhe, kryq dhe kënaqësi në zemër.” Ky është ndoshta vargu që përmban kuptimin e thellë të një prej operave lirike italiane më të vlerësuara t&...

Lexo të plotë
Kosovë: Deklaratë e Quint-it dhe BE-së për shtyrjen e zgjedhjeve në katër komunat veriore
Kosovë: Deklaratë e Quint-it dhe BE-së për shtyrjen e zgjedhjeve në katër komunat veriore10/12/2022

Ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar, Shteteve të Bashkuara dhe Zyra e BE-së/ PSBE-së mirëpresin vendimin e qeverisë së Kosovës dhe liderëve të partive politike për shtyrjen e zgjedhjeve komunale dhe për kryet...

Lexo të plotë
Thirrje për vlerësim të jashtëm të projektit “PEDAKOS” financuar nga Agjencia Italiane e Zhvillimit AICS. Afati deri më 15 dhjetor06/12/2022

OJQ-ja Volontari nel Mondo- RTM kërkon një konsulent/kompani të jashtme, brenda vendit për të bërë vlerësimin përfundimtar të Projektit trevjeçar PEDAKOS – Aleanca për Zhvillimin e Arsimit Parashkollor për Kosovën AID011860 (1 shtator 2019 – 15 shkurt 2023) financuar nga Agjencia Ita...

Lexo të plotë
Ministri i Jashtëm Tajani: duhet të përshpejtohet procesi i integrimit të Ballkanit në BE
Ministri i Jashtëm Tajani: duhet të përshpejtohet procesi i integrimit të Ballkanit në BE28/11/2022

«Ballkani nuk duhet të bëhet Libia e re. Është shumë afër nesh, përshkohet nga flukse të rëndësishme migratore, si dhe është objekt interesi dhe ndikimi nga fuqitë joaleate. Ne duhet ta mbikëqyrim situatën për të fuqizur demokracin&e...

Lexo të plotë