Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Ambasadori

antonello_deriu_foto_jpg

Antonello DE RIU
Ambasador i Italisë në Republikën e Kosovës

————–

Lindur në Chieti (CH) më 29 korrik 1968
Nga 27 shtatori 2021 Ambasador i Italisë në Republikën e Kosovës.

Korrik 1995
Data e hyrjes në karrierë: 2 korrik 1995 (konkurs 1995)
I emëruar në Drejtorinë e Përgjithshme për Bashkëpunim Zhvillimor (DPBZH)
Zëvendës Shef i Zyrës Ligjore dhe në DPBZH
Zëvendës Shef i Komitetit Drejtues për Bashkëpunim Zhvillimor
Shef i Njësisë Operative “ish-FAI” (Fondi i Ndihmës Italiane) ish ligji nr. 73, datë 8 mars 1985,
Shef i Task Forcës për çështjet e përgjegjshmërisë administrative të projekteve të bashkëpunimit

Maj 2000
I emëraur në Ambasaden e Italisë në Teheran, Iran
Shef i Zyrës Ekonomike-Tregtare
Shef i Kancelarisë Konsullore dhe përgjegjës për njësinë e krizës së Ambasadës për sigurinë dhe mbrojtjen e bashkatdhetarëve

Korrik 2004
I emëraur në Ambasadën e Italisë në Seul, Republika e Koresë (ROK)
Zëvendës Shef i Misionit
Shef i Zyrës Politike
Zyrtar përgjegjës për marrëdhëniet ndër-koreane, i akredituar në Republikën Popullore Demokratike të Koresë (RPDK)

Shtator 2007
E emëraur në Drejtorinë së Përgjithshme për Bashkëpunim Zhvillimor (DPBZH)
Shef i Zyrës përgjegjëse për nismat e bashkëpunimit dypalësh dhe shumëpalësh në Vendet: Magreb, Mashrek, Lindje e Mesme, Ballkan dhe Kaukaz.

Mars 2010
I emëruar në Ambasadën e Italisë në Tunis, Republika e Tunizisë
Zëvendës Shef i Misionit
Shef i Zyës Politike
Shef i Kancelarisë Konsullore
Shef i Task Forcës për zbatimin e marrëveshjeve për imigracionin ilegal dhe siguri

Korrik 2014
Konsulli i Përgjithshëm i Italisë në Hong Kong dhe Makao, Republika Popullore e Kinës

Gusht 2018
I emëraur në Drejtorinë e Përgjithshme për Promovimin e Kulturor dhe Ekonomik (MPJ). Shefi i Zyrës II.
Koordinimi i aktivit e ndërkombëtare të Rajoneve dhe EE.LL.;
koordinimi i aktiviteteve të promovimit të integruar ekonomik;
promovimi i sektorit agro-ushqimor, turizmit, sportit;
monitorimi i aktiviteteve promovuese të Odave Ekonomike italiane jashtë vendit;
koordinimi i kandidaturave për Ekspozita Universale dhe Komisariate Qeveritare.

————–

Ish Shefat e Misionit

Nicola Orlando
Data e fillimit të misionit: 07.01.2020
Data e përfundimit të misionit: 27.06.2021

Piero Cristoforo Sardi
Data e fillimit të misionit: 04.07.2016
Data e përfundimit të misionit: 23.12.2019

Andreas Ferrarese
Data e fillimit të misionit: 01.10.2013
Data e përfundimit të misionit: 03.07.2016

Michael Louis Giffoni
Data e fillimit të misionit: 03.09.2008
Data e përfundimit të misionit: 30.09.2013