Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Ambasada

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
30 November 2015
Ambasada italiane në Prishtinë mbështet të drejtat e personave me aftësi të kufizuara në Kosovë

Ambasada Italiane në Prishtinë organizoi sot konferencën “Avancimi i të drejtave të peronave me aftësi të kufizuara në Kosovë”, në kuadër të projektit të Koperacionit Italian. “Ne gjithmonëduhet të kujtojmë se njerëzit me aftësi të kufizuara janë një resurs për komunitetin dhe jo një barrë. Programet e Kooperacionit italian mbështesin integrimin në tregun e punës dhe […]

Leggi di più
26 November 2015
Donacion i aparaturave të analizave për Institutin Kombëtar për Shëndetësi Publike

Sot Ambasadori italian në Prishtinë,z. Andreas Ferrarese, i dorëzoi Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës, një numër aparaturash për analiza, të teknologjisë së fundit, në kuadër të Projektit të Koperacionit Italian “Mbështetje e Sistemit Shëndetësor të Kosovës.” “Kapitali mjekësor në Kosovë është i konsiderueshëm, për fat të keq ka mungesë të infrastrukturës dhe aparaturave. […]

Leggi di più
25 November 2015
Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave

Ambasada Italiane në Prishtinë organizoi sot në sallën e eventeve konferencën me titull “Konferenca Gjinore” në mbështetje të Ditës Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave në bashkëpunim Joint Regional Detachment – C të KFOR-it dhe UNDP-në. Ambasadori italian në Prishtinë, z. Andreas Ferrarese, u fokusua në rëndësinë e rolit të grave në shoqërinë në […]

Leggi di più
4 November 2015
Përshëndetja e Ambasadorit Andreas Ferrarese në festimin për 4 nëntorin, Ditën e Bashkimit Kombëtar dhe Forcave të Armatosura

Ambasadori, Andreas Ferrarese mori pjesë në kremtimin për Festën e Bashkimit Kombëtar dhe Forcave të Armatosura. Ambasadori kujtoi “punën e lavdërueshme të Forcave të Armatosura italiane në Kosovë”, duke i falënderuar ato për “sakrificat dhe përkushtimin e pakursyer për stabilitetin e vendit.” Komandanti i KFOR-it, Gjen. Guglielmo Luigi Miglietta, falënderoi Sistemit italian për mbështetjen ndaj […]

Leggi di più
29 October 2015
Konferencë “Muzika një urë në mes popujsh 2016”

Në sallën multifunksionale të Ambasadës Italiane në Prishtinë sot u mbajt aktiviteti përmbyllës i “Javës së Gjuhës Italiane në Botë – Edicioni XV”. Ambasada e Italisë organizoi konferencën “Muzika një urë në mes popujsh 2016”, në bashkëpunim me shoqatën IPSIA dhe shkollat e muzikës së Forlì në Itali dhe Prizrenit në Kosovë. Projekti ka filluar […]

Leggi di più
27 October 2015
Pritja për Festën e Republikës

Ambasada italiane në Prishtinë i bashkohet festimeve për Ditën e Republikës Italiane duke festuar e 69-të vjetorin lindjes së Republikës Italiane. Në këtë ceremoni, të drejtuar nga Ambasadori i Republikës Italiane, SH.T. Andreas Ferrarese morën pjesë përfaqësuesit më të lartë të vendor dhe të organizatave ndërkombëtarë në Kosovë.

Leggi di più
26 October 2015
“Muzika në krijimin e Shtetit Italian”

Sot, në ambientet e Ambasadës Italiane në Prishtinë, u bë hajpja e “Javës së Gjuhës Italiane në Botë – Edicioni XV”. Këtë vit Java e Gjuhës Italiane në Botë do t’i dedikohet muzikës me titullin: “Italishtja e muzikës, muzika e italishtës” Dita e parë filloi me konferencën me titull “Muzika në krijimin e Shtetit Italian”, […]

Leggi di più
26 October 2015
Seminar “Këshilli i Investitorëve Evropianë”

Sot, në ambientet e Ambasadës italiane në Prishtinë u mbajt një seminar në përvjetorin e parë të Këshillit të Investitorëve Evropianë. Gjatë seminarit u bë i mundur shkëmbimi i pikëpamjeve mbi të ardhmen e investimeve në Kosovë. Ambasadori italian, SH.T. Andreas Ferrarese, theksoi mbështetjen e Ambasadës Italiane për çdo nismë që mund të ndihmojë zhvillimin […]

Leggi di più
13 October 2015
Java e Gjuhës Italiane në Botë – Edicioni XV

Java e Gjuhës Italiane në Botë – Edicioni XV, nga 19 – 29 tetor 2015 Këtë vit Java e Gjuhës Italiane në Botë do t’i dedikohet muzikës me titullin: “Italishtja e muzikës, muzika e italishtës” Java do të hapet më 19 tetor në orën 10.30, në sallën e eventeve të Ambasadës Italiane do të organizohet […]

Leggi di più
17 April 2014
MËNYRAT E REJA PËR TË KËRKUAR VIZË HYRËSE

Të gjithë kërkuesit e vizave hyrëse mund të përdorin sistemin e ri të termineve (Prenoto On-Line) të ofruar nga kjo Ambasadë.PRENOTO ON-LINE – SISTEMI I TERMINEVE PËR VIZA Qëllimi është për të lehtësuar shërbimin e dhënies së vizave. Pas marrjes së datës dhe orarit të terminit, vetëm të interesuarit mund të paraqiten pranë kësaj Kancelarie […]

Leggi di più