Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Ambasada

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
23 March 2016
NJOFTIM PËR BURSA TË STUDIMIT – VITI AKADEMIK 2017/2018

NJOFTIM PËR DHËNIEN E BURSAVE TË STUDIMIT NGA ANA QEVERISË ITALIANE PËR STUDENTË TË HUAJ DHE STUDENTË SHTETAS ITALIANË, ME BANIM JASHTË SHTETIT, PËR VITIN AKADEMIK 2017-2018. AFATI DERI MË 10 MAJ 2017 Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar ka nisur procedurat për dhënien e bursave të studimit për studentë të huaj dhe […]

Leggi di più
17 March 2016
Konferenca “Gjendja e rinisë në një Evropë në ndryshim. Kosova dhe Trenito – një krahasim”

Sot, në Ambasadën Italiane në Prishtinë u mbajt konferenca “Gjendja e rinisë në një Evropë në ndryshim. Kosova dhe Trenito – një krahasim” e organizuar nga shoqata “Trentino con i Balcani Onlus “ si një kontakt i parë për zhvillimin e mëtejshëm të bashkëpunimit në mes të Universitetit të Trentos dhe atij të Prishtinës, si […]

Leggi di più
2 March 2016
Vizita në Ambasadë e nxënësve të një shkollë fillore të Prishtinës

Sot, nxënësit e klasës së klasës së katërt të shkollës “Millenium i Tretë” vizituan Ambasadën tonë. Ambasadori, Andreas Ferrarese u tregoi fëmijëve ambientet e Selisë së Ambasadës dhe Rezidencës. Ai gjithashtu u shpjegoi atyre se si është strukturuar një Ambasadë dhe cili është roli i një Ambasadori.

Leggi di più
8 February 2016
“EXPO SUD ITALIA: të rejat e Made in Italy në Prishtinë dhe Gjakovë”

Me rastin e “EXPO SUD ITALIA: të rejat e Made in Italy në Prishtinë dhe Gjakovë”, që do të organizohet nga 6 – 14 shkurt 2016, sot në sallën multimediale të Ambasadës së Italisë në Prishtinë u mbajt konferenca për shtyp e hapjes. Konferenca e organizuar në bashkëpunim me Agjencinë ITA – Italian Trade Agency […]

Leggi di più
27 January 2016
Konferenca “Roli i gjyqësorit kundër krimit të organizuar – Përvoja italiane”

Ambasada Italiane në Prishtinë organizoi sot në sallën e eventeve konferencën me titull “Roli i gjyqësorit kundër krimit të organizuar – Përvoja italiane” Konferencën e hapi Ambasadori, Andreas Ferrarese, i sili u pasua nga fjalimet e znj. Maria Giuliana Civinini, Kryetare e Seksionit Kriminal të Gjykatës së Livornos dhe z. Giusto Sciacchitano, ish prokuror shtetëror […]

Leggi di più
30 November 2015
Ambasada italiane në Prishtinë mbështet të drejtat e personave me aftësi të kufizuara në Kosovë

Ambasada Italiane në Prishtinë organizoi sot konferencën “Avancimi i të drejtave të peronave me aftësi të kufizuara në Kosovë”, në kuadër të projektit të Koperacionit Italian. “Ne gjithmonëduhet të kujtojmë se njerëzit me aftësi të kufizuara janë një resurs për komunitetin dhe jo një barrë. Programet e Kooperacionit italian mbështesin integrimin në tregun e punës dhe […]

Leggi di più
26 November 2015
Donacion i aparaturave të analizave për Institutin Kombëtar për Shëndetësi Publike

Sot Ambasadori italian në Prishtinë,z. Andreas Ferrarese, i dorëzoi Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës, një numër aparaturash për analiza, të teknologjisë së fundit, në kuadër të Projektit të Koperacionit Italian “Mbështetje e Sistemit Shëndetësor të Kosovës.” “Kapitali mjekësor në Kosovë është i konsiderueshëm, për fat të keq ka mungesë të infrastrukturës dhe aparaturave. […]

Leggi di più
25 November 2015
Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave

Ambasada Italiane në Prishtinë organizoi sot në sallën e eventeve konferencën me titull “Konferenca Gjinore” në mbështetje të Ditës Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave në bashkëpunim Joint Regional Detachment – C të KFOR-it dhe UNDP-në. Ambasadori italian në Prishtinë, z. Andreas Ferrarese, u fokusua në rëndësinë e rolit të grave në shoqërinë në […]

Leggi di più
4 November 2015
Përshëndetja e Ambasadorit Andreas Ferrarese në festimin për 4 nëntorin, Ditën e Bashkimit Kombëtar dhe Forcave të Armatosura

Ambasadori, Andreas Ferrarese mori pjesë në kremtimin për Festën e Bashkimit Kombëtar dhe Forcave të Armatosura. Ambasadori kujtoi “punën e lavdërueshme të Forcave të Armatosura italiane në Kosovë”, duke i falënderuar ato për “sakrificat dhe përkushtimin e pakursyer për stabilitetin e vendit.” Komandanti i KFOR-it, Gjen. Guglielmo Luigi Miglietta, falënderoi Sistemit italian për mbështetjen ndaj […]

Leggi di più
29 October 2015
Konferencë “Muzika një urë në mes popujsh 2016”

Në sallën multifunksionale të Ambasadës Italiane në Prishtinë sot u mbajt aktiviteti përmbyllës i “Javës së Gjuhës Italiane në Botë – Edicioni XV”. Ambasada e Italisë organizoi konferencën “Muzika një urë në mes popujsh 2016”, në bashkëpunim me shoqatën IPSIA dhe shkollat e muzikës së Forlì në Itali dhe Prizrenit në Kosovë. Projekti ka filluar […]

Leggi di più