Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Konferenca “E drejta për studim dhe komuniteti edukues” në Pejë

Me mbështetjen e Ambasadës së Italisë në Prishtinë, u mbajt sot në sallën komunale të Pejës, konferenca me titull “E drejta për studim dhe komuniteti edukues”, organizuar nga shoqata “Trentino con i Balcani Onlus” shoqata “Docenti Senza Frontiere” dhe Komuna e Pejës, në bashkëpunim me Shkollën Fillore “Xhemajl Kada” në Pejë, Provincën Autonome të Trentos, Instin për nxënie Aldeno e Mattarello dhe plotë dhe Rolling Pin dhe Forumin Trentino për Paqe dhe të drejtat e Njeriut.

Në fjalën e tij përshëndetëse, Ambasadori Sardi kujtoi rëndësinë e fushës së edukimit në perspektivën e integrimit evropian të Kosovës dhe mundësinë për të përfituar nga përvojat pozitive dhe praktikat e mira të zhvilluara në shtetet anëtare të BE-së. Ambasadori theksoi gjithashtu, se si në marrëdhëniet bilaterale ndërmjet Italisë dhe Kosovës ka rëndësi të madhe edhe bashkëpunimi ndërmjet autoriteteve vendore përkatëse, si në rastin e Provincës Autonome të Trentos me Komunën e Pejës.

Konferenca ishte një mundësi për të folur edhe këtë vit për të drejtat e fëmijëve, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të fëmijëve dhe adoleshentëve (20 nëntor).