Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Njoftim për shërbimin e vizave

Që nga 01.01.2020, u lejohet hyrja dhe studimi në Itali edhe familjarëve të shtetasve të Shteteve Anëtare të BE-së, Shteteve anëtare të Marrëveshjes së Shengen-it, Mbretërisë së Bashkuar, Andorrës, Monakos, San Marinos apo Vatikanit. Prandaj është e mundur të aplikoni në Ambasadën e Italisë në Prishtinë për vizat për:

– familjarë të shtetasve të BE-së ose anëtare e Marrëveshjes së Shengen-it, Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore, Andorrës, Principatës së Monakos, Republikës së San Marinos dhe Shtetit të Vatikanit direkt në Itali:

– për punë (JO për biznes);

– për arsye familjare;

– për studim;

– operatorët e studiuesit shëndetësorë dhe profesionistët e kujdesit për të moshuarit;

– punëtorët profesionalë;

– personelin e transportit;

– diplomatët, stafin e organizatave ndërkombëtare, personelin ushtarak dhe punëtorët humanitarë në ushtrimin e funksioneve të tyre;

– personat që kanë nevojë për mbrojtje ndërkombëtare.

Ju kujtojmë se, edhe me rastin e dhënies së vizës hyrëse, personat që kanë qëndruar ose kanë kaluar tranzit në Kosovë u nënshtrohen kufizimeve të veçanta. Të gjitha informacionet mund të gjenden në faqen e përkatëse për emergjencën Koronavirus.

Palët e interesuara, terminin mund ta caktojnë përmes sistemit Prenoto Online. Lista e dokumenteve që duhet të dorëzohen gjendet në këtë adresë.

Hyrja në Ambasadë lejohet vetëm në përputhje me masat e kontrollit të infeksionit koronavirus. Duhet të mbani pajisje mbrojtëse personale (maska), përndryshe nuk ju lejohet hyrja në Ambasadë. Vizitorët do t’i nënshtrohen kontrollit të temperaturës së trupit, nëse është mbi 37.5 °, do t’u ndalohet hyrja brenda.