Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Njoftim i ri për shërbimin e vizave

Duke filluar nga data 22.10.2020 do të jetë e mundur të aplikohet për vizë hyrëse në Itali vetëm për kategoritë e si në vijim:

-familjarë, me vendbanim të regjistruar në Itali para 16 korrikut 2020, të shtetasve të BE-së ose shteteve anëtare të Marrëveshjes së Shengen-it, Mbretërisë së Bashkuar, Irlandës së Veriut, Andorrës, Monakos, San Marinos dhe Vatikanit me vendbanim në Itali, ose shtetas të Shteteve të treta me qëndrim afatgjatë;

– viza rihyrëse, vetëm nëse aplikuesi i vizës ka regjistruar vendbanimin në Itali në periudhën para 16 korrikut 2020;

-viza për transportuesit rrugorë, ose për ekuipazhin dhe personelin udhëtues të mjeteve të transportit me destinacion Italinë;

-zyrtarë dhe atashe diplomatikë, të emëruar nga Bashkimi Evropian ose organizata ndërkombëtare, atashe diplomatikë, stafi administrativ dhe teknikë të misioneve diplomatike, zyrtarë dhe shërbyes konsullorë, personeli ushtarak në ushtrimin e detyrave të tyre në Itali.

Ju kujtojmë se, edhe në rast të marrjes së vizës hyrëse, personat që kanë qëndruar ose kaluar tranzit nëpër Kosovë u nënshtrohen kufizimeve dhe detyrimeve të veçanta, duke përfshirë një periudhë të vetizolimit prej 14 ditësh, sapo të hyjnë në Itali.