Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Muzika klasike: Ansambli Goffriller nga Katania për “Chopin Piano Fest” në Prishtinë

Me mbështetjen e Ambasadës së Italisë në Kosovë, Ansambli Goffriler do të performojë në Prishtinë më 14 maj, në kuadër të “Chopin Piano Fest”. Koncerti është në orën 19.00 në Amfiteatrin e Ri të Bibliotekës Universitare, hyrja falas.

Ansambli, i themeluar nga Epifanio Comis, është një grup instrumental i përbërë nga muzikantë dhe mësues nga Konservatori “Vincenzo Bellini” i Katanias. Përveç themeluesit (piano), bëjnë pjesë Vito Imperato (violinë), Giovanni Anastasio (violinë), Alberto Salomon (violë) dhe Benedetto Munzone (violonçel). Fitues të garave kombëtare dhe ndërkombëtare, harqet e Ansamblit Goffriller kanë privilegjin të luajnë katër instrumente fisnike: violinat Matteo Goffriller (Venecia 1710) dhe Luigi Mingazzi (Ravena 1922); violë Joannes Florenus Guidantus (Bologna 1692) dhe violonçel Enrico Orselli (Pesaro 1911). Në programin e performancës në Kosovë është “Kuintet në E-Maxhor për piano dhe harqe, op. 44 ”nga Robert Schumann (1842) dhe “ Kuintet për piano n. 2 në A maxhor, op. 81 “nga Antonin Dvoràk (1887). Këtu gjeni udhëzuesin e dëgjimit.

“Chopin Piano Fest”, tashmë në edicionin e tij të dymbëdhjetë, u krijua në vitin 2010, me rastin e 200-vjetorit të lindjes së Shopenit. Që atëherë, qindra muzikantë nga e gjithë Evropa kanë performuar në kryeqytetin kosovar. Edicioni i sivjetshëm, i kuruar nga Lejla Haxhiu-Pula, do të shohë në skenë, përveç artistëve kosovarë, edhe shumë të tjerë nga Shqipëria, Maqedonia, Franca, Austria, Gjermania, Hungaria, Holanda, Sllovenia, Spanja dhe Italia. Fillon më 9 maj 2022, me dy ose tre koncerte në javë, deri në koncertin përmbyllës, të planifikuar për 8 qershor 2022. Përveç koncerteve, do të ketë edhe masterclass për studentët dhe një konkurs special për nder të Chopin. Këtu gjeni programi i plotë.