Questo sito utilizza cookie tecnici, analytics e di terze parti.
Proseguendo nella navigazione accetti l'utilizzo dei cookie.

Preferenze cookies

Nga Ambasada

Inserisci i parametri di ricerca
Reset
10 September 2019
Njoftim për Fast- It

Njoftojmë bashkatdhetarët se, që nga data 1 shtator 2019 të gjitha kërkesat për regjistrim në AIRE (Regjistri i italianeve jashtë Vendit) dhe ndryshim të adresës brenda të njëjtit vend të regjistrimit konsullor do të mund të dërgohen vetëm përmes portalit FAST IT, në linkun: https://serviziconsolari.esteri.com/ScoFE/index.sco. Kërkesat e pranuara me email ose postë të zakonshme pas […]

Leggi di più
9 September 2019
PËRZGJEDHJA E NJË ASISTENT ANALIASTI TË TREGUT PRANË PIKËS SË KORRESPONDENCËS SË AGJENCISË ICE NË PRISHTINË

PËRZGJEDHJA E NJË ASISTENT ANALIASTI TË TREGUT PRANË PIKËS SË KORRESPONDENCËS SË AGJENCISË ICE NË PRISHTINË Zyra ICE në Tiranë, nga e cila varet Pika e Korrespondencës për Kosovën, ka hapur një procedurë të përzgjedhjes për rekrutimin e një figure me detyra të marketingut dhe asistent analisti të tregut, me një periudhë prove prej 6 […]

Leggi di più
13 August 2019
DEKLARATË E PËRBASHKËT E QEVERIVE TË FRANCËS, GJERMANISË, ITALISË, MBRETËRISË SË BASHKUAR DHE TË SHTETEVE TË BASHKUARA TË AMERIKËS,13 GUSHT 2019

Qeveritë e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës janë të bashkuara në qëllimin për të parë normalizimin e plotë të marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë përmes arritjes së një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse, politikisht të qëndrueshme dhe ligjërisht detyruese që i kontribuon stabilitetit rajonal. Status quo pengon përparimin e Kosovës dhe […]

Leggi di più
6 June 2019
Pritje me rastin e Festës së Republikës

Me një pritje zyrtare të mbajtur në mbrëmjen e së enjtes, 30 maj, Ambasada e Italisë në Prishtinë festoi 73 vjetorin e shpalljes së Republikës Italiane. Në ceremoninë zyrtare dhe pritjen që pasoi, morën pjesë zyrtarët më të lartë të Republikës së Kosovës, duke filluar nga Presidenti i Republikës, Hashim Thaçi, Kryeministri, Ramush Haradinaj, Ministri […]

Leggi di più
31 May 2019
NOTICE: EXTENSION OF THE CLOSURE OF THE CALL FOR APPLICATIONS FOR THE MAECI SCHOLARSHIPS – ACADEMIC YEAR 2019/2020

Please note that the closing of the call for applications for scholarships in favor of foreign students and Italian students living abroad (IRE) for the academic year 2019/2020 has been extended to 07 June at 2.00 pm. The announcement for the applications can be downloaded in Italian bando_a_a_2019_2020_in_italiano and in English bando_a_a_2019_2020_in_inglese.

Leggi di più
20 May 2019
UNIVERSITY REGISTRATIONS 2019/2020

Please note that the provisions and calendars regarding the procedures for entry, stay and registration of international students in the study courses in the system of Italian higher education (universities and AFAM) for the academic year 2019/2020 are published at http://www.studiare-in-italia.it/studentistranieri. Kosovo citizens should submit pre-enrollment applications to this Embassy by 19 July, 2019. For […]

Leggi di più
7 May 2019
MAECI grants for foreign and Italian students residing abroad – Academic Year 2019/2020

GRANTS FOR FOREIGN CITIZENS AND ITALIAN CITIZENS LIVING ABROAD AWARDED BY THE ITALIAN GOVERNMENT. CALL FOR APPLICATIONS FOR THE ACADEMIC YEAR 2019-2020. DEADLINE MAY 30, 2019 The Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation has started the procedures for the awarding of grants in favor of foreign citizens not residing in Italy and Italian citizens living […]

Leggi di più
19 March 2019
Mbështetje shëndetësore në Kardiokirurgji

Një grup kardiokirurgesh italianë po qëndron në Qendren Klinike Universitare të Kosovës në një mision dyjavor, me qëllim të tajnimit të satfit mjekësor të Kardiokirurgjise. Ky është misioni i dytë i mjekëve italianë nga dhjetë misione që do të zhvillohen në dy vitet e ardhshme, me synim përmirësimin e punës në sistemit shëndetësor vendor dhe […]

Leggi di più
13 February 2019
Fillon seminari i OSBE-së për trajnimin e trajnerëve si reagues të parë të rasteve të dhunës në familje

Më, 4 shkurt 2019, Ambasadori i Italisë, Piero Cristoforo Sardi, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj dhe Drejtori i Departamentit për Siguri i Misionit të OSBE-së në Kosovë, Ake Roghe hapën seminarin “Trajnimi i trajnerëve si reagues të parë të rasteve të dhunës në familje” Trajnimi është pjesë e projektit “Ngritja e […]

Leggi di più
14 January 2019
Fillimi i Projektit të OSBE-së “Trajnimi mbi hetimin e parregullsive financiare dhe korrupsionit në Policinë e Kosovës”

Më 14 janar 2019, Drejtoresha Ekzekutive e Inspektoratit Policor të Kosovës, Miradije Kelmendi, Zv. Ambasadori italian, Matteo Corradini dhe Drejtori i Departamentit për Siguri i Misionit të OSBE-së, Ake Roghe, hapën punimet e ditës së parë të “Trajnimit mbi hetimin e parregullsive financiare dhe korrupsionit në Policinë e Kosovës”. Trajnimi, i mbajtur nga Kol. Roberto […]

Leggi di più